A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа
"Центр професійного розвитку педагогічних працівників"
Стрийської міської ради Стрийського району Львівської області

Новини

Засідання професійної спільноти вихователів старших дошкільних груп закладів дошкільної освіти Стрийської ТГ

05 грудня 2023 року у Стрийській початковій школі №12 відбулося засідання професійної спільноти вихователів старших дошкільних груп закладів дошкільної освіти Стрийської ТГ на тему: «Хай сяє свічка доброти». Дуже важливо з раннього віку «запалити» в душах маленьких дітей промінці теплоти, доброти, співчуття до оточуючих.  Вихователь Гумецька Софія Іванівна розповіла дітям про те, як важливо робити добрі справи згадуючи про життя Святого Миколая, розвивала в дітей духовно-моральні якості. Змістовне, насичене яскравими барвами інтегроване заняття - подорож проведено в цікавій, ігровій формі з використанням інноваційних форм роботи!

21:44 05.12.2023

А хто був чемний, до того прийшов святий Миколай

 01.12.2023 року відбувся виїзний семінар для працівників ЦПРПП. Неймовірно тепла атмосфера та лапатий сніг зустрів нас в еколого-просвітницькому центрі у селі Коростові.  Зустрілися із засновником «Світлиці Андрея Шептицького» отцем Андрій Циб.  Чудова можливість самостійно зробити екоіграшку, надихнулися передріздвяним настроєм та мали приємну несподіванку і зустрілися з святим Миколаєм. Майстер-клас з виготовлення новорічного віночка та запах ялинки всіх поринув у різдвяний настрій.  Велике дякую Світлиця Андрея Шептицького та отцю Андрію Циб за гостинність та за те, що своїм прикладом надихаєте інших до добрих справ!

19:26 01.12.2023

Безпечне та сприятливе середовище для навчання дітей

Великий проект від Центр Інноваційної Освіти «Про.Світ» "Безпечне та сприятливе середовище для навчання дітей" завершується, але не завершується робота в даному напрямку, адже проблема залишається актуальною завжди. Дякуємо організаторам та всім учасникам за незабутні емоції, за співпрацю та розуміння, а також за впровадження та поширення знань та вмінь у своїх навчальних закладах... Бажаємо нам всім успіхів та здійснення нашої найзаповітнішої мрії - швидкої ПЕРЕМОГИ!Даруємо відеоспогад для гарного настрою

19:46 30.11.2023

Реалізація проекту «Підтримка педагогів закладів дошкільної освіти та супровід дітей у надзвичайній ситуації»

У межах реалізації проекту «Підтримка педагогів закладів дошкільної освіти та супровід дітей у надзвичайній ситуації» Всеукраїнським фондом «Крок за кроком» за підтримки Дитячого фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ) директором КУ «Центр ПРПП» Стрийської міської ради Кизимою І.І. та консультантом Костів Г.С. завершено навчання з педагогами закладів дошкільної освіти за Типовою програмою підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів дошкільної освіти «Психолого-педагогічна підтримка дітей, батьків та педагогів в умовах надзвичайної ситуації». Щиро дякуємо педагогам за співпрацю, активність, творчість, позитивні емоції!!!

16:23 30.11.2023

Школа передового педагогічного досвіду інструкторів з фізкультури Стрийської ТГ

28 листопада 2023 року в ЗДО № 6 відбулося засідання «Школи передового педагогічного досвіду інструкторів з фізкультури Стрийської ТГ». Вихователь Шевченко Людмила Володимирівна показала заняття-розвагу з дітьми старшої групи на тему: «Мандрівка до острова скарбів». Педагог удосконалювала у дітей вміння злагоджено працювати в парах, розвивала фізичні якості та морально-вольові навички. Діти із захопленням та позитивними емоціями «подорожували» за допомогою карти та вміло без вагань виконали всі завдання, які траплялися на їхньому шляху (обходили «гору», йшли через річку «по мосту», «плили» на кораблях…). Заняття цікаве, змістовне, творче, насичене, використано елементи інноваційних педагогічних технологій та методик у фізкультурній роботі з дітьми.

15:15 28.11.2023

Супервізійна зустріч практичних психологів ЗДО

Професіоналізм у будь-якій справі вимагає від людини великих зусиль і є енергозатратним. Відновлення фізичних, психологічних ресурсів можливе у різних формах і є індивідуальним. Проте, у випадку фахової спільноти, наявні і спільні інтереси,  потреби, і проблемні чи конфліктні ситуації,  «злети і падіння». З метою  допомоги, психологічної особистісної підтримки фахівця організовуються професійні супервізії. 23 листопада 2023 року у ЦПРПП Стрийської міськради пройшла супервізійна зустріч практичних психологів ЗДО.  Головною метою заходу була профілактика професійного вигорання спеціалістів, запобігання негативного впливу напруги та стресу, спричинених надскладною ситуацією у державі. Проаналізували основні і типові виклики професії практичного психолога в освіті, обговорили ситуації, які є тривожними  чи психоемоційно складними для дітей, батьків/опікунів, вихователів. Спільними зусиллями визначили шляхи та стратегії подолання труднощів, на основі ефективної педагогічної взаємодії, доброзичливої комунікації з усіма учасниками освітнього простору та компетентної методологічно визначеної організації професійної діяльності.

20:48 23.11.2023

Навчаймося самі та навчаймо наших дітей!

21.11 в центрі професійного розвитку педагоги мали можливість подорожували світом грошей та бізнесу.Як ефективно планувати свої особисті фінанси?Як накопичувати заощадження?Як створювати родинний капітал через грамотне інвестування? Про це та багато іншого говорили із нашим гостем Сергієм Вожжовим, бізнес-тренером, розробником партнерських та клубних програм для бізнесу, автором бестселера "Мрія на мільйон", співавтором ділових ігор "Лісові Комерсанти" та "Життєвий Капітал". Навчаймося самі та навчаймо наших дітей! Адже фінансова грамотність - базова компетенція людини в сучасному світі!

19:09 22.11.2023

Педагогіка партнерства в НУШ: від взаємодії до конструктивної співпраці

21 листопада 2023 року педагоги–організатори зібралися на чергове заняття курсів підвищення кваліфікації за програмою «Педагогіка партнерства в НУШ: від взаємодії до конструктивної співпраці». Говорили про соціальні проєкти та зустрілися з продюсером фільму «Стрий. Легенда» Юрієм Комарницьким та педагогом-військовослужбовцем Олегом Саламахою. Захоплюючий історичний фільм є частиною реалізації масштабного регіонального проєкту, прославляє наш край, його тисячолітню історію, працьовитих та патріотичних наших земляків. Дякуємо всім учасникам за теплу, щиру й творчу розмову!

19:19 21.11.2023

Тренінг “Ефективні форми взаємодії школи та сім'і"

Життя має такий темп, який змушує нас до постійного руху, до постійного навчання, до постійного самовдосконалення.  Як два крила у птаха, що допомагають йому вільно літати в безмежному просторі, так сім’я і школа створюють якісне освітнє середовище для вільного та повноцінного розвитку особистості школяра. 20 листопада 2023 року вихователі  ГПД активно навчалися на тренінгу “Ефективні форми взаємодії школи та сім'і". Розглянули проблеми взаємодії школи з батьками, на конкретних прикладах проаналізували моделі виховання в сім’ї,  проблеми, які виникають у батьків,  розглянули основні напрямки взаємодії школи та сім ї, методичні рекомендації щодо форм роботи з батьками. Дякуємо всім за співпрацю!

16:39 20.11.2023

Засідання «Школи передового досвіду інструкторів з фізкультури» Стрийської ТГ закладів дошкільної освіти

15 листопада 2023 року в закладі дошкільної освіти (ясла-садок) №21 відбулось засідання «Школи передового досвіду інструкторів з фізкультури» Стрийської ТГ закладів дошкільної освіти. Інструктори з фізкультури та вихователі-методисти ЗДО мали змогу переглянути інтегроване заняття з пожежної безпеки з елементами народної гри «Школа рятувальників». Заняття надзвичайно цікаве, творче, інноваційне, яскраве. Всі структурні компоненти заняття пов'язані однією тематикою, яку дуже люблять дошкільнята. Інструктор з фізкультури Стаднишин Ольга Степанівна виховувала в дітей сміливість, мужність, почуття колективізму та вміння в будь-яку хвилину прийти на допомогу. Діти мужньо долали всі перешкоди, зуміли врятувати кошенят та погасити пожежу. Дошкільнята із великим задоволенням, гордістю та відповідальністю відчували себе «справжніми рятувальниками»!

16:15 20.11.2023

Вхід для адміністратора