A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа
"Центр професійного розвитку педагогічних працівників"
Стрийської міської ради Стрийського району Львівської області

Новини

Відновлення та перезавантаження освітніх лідерів

Протягом 10-12 січня директори Стрийської громади навчалися та практикували над темою лідерства, інклюзії та команди.  Визначили , що при формуванні команди важливо враховувати роль і значення цінностей , які наш освітній заклад сповідує. Саме цінності є основою формування взаємної довіри між лідером і його послідовниками, без якої лідерство стає неможливим.  Було цікаво обмінюватися думками, враженнями та ділитися досвідом, а засніжені Карпати сприяли цьому.  За корисні поради та настанови дякуємо отцю Petro Mayba  За досвід та філософію інклюзії дякуємо катруся пилипів.  За формування нашої стійкості дякуємо отцю Roman Stoyko

21:36 15.01.2024

Зустріч заступників директорів з виховної роботи та педагогів-організаторів

Центр професійного розвитку педагогічних працівників у пошуку спільних шляхів формування професійних спільнот із розвиненими горизонтальними зв’язками. Упродовж тижня, що минув, відбулася зустріч із заступниками директорів з виховної роботи та педагогами-організаторами закладів освіти нашої громади. Радіємо з того, що ця очна «жива» зустріч учасниць спільнот зближує та допомагає налагодити емоційний зв’язок. Обговорювали участь в проєкті «1 ЗЗСО-1хв-1 виховна практика».Консультантка ЦПРПП Світлана Готиш провела експрес-тренінг «Мовна компетентність педагога».

21:13 15.01.2024

Засідання професійної спільноти вихователів групи подовженого дня

10 січня відбулася класна, позитивна, натхненна, продуктивна зустріч з професійною спільнотою вихователів групи подовженого дня. Своїм досвідом роботи поділилася Барух Лілія Остапівна, вихователька групи подовженого дня Стрийського ліцею «Гімназія ім.Митрополита Андрея Шептицького».  Консультантка ЦПРПП Світлана Готиш провела експрес-тренінг «Мовна компетентність педагога». Всім дякуємо за активну участь в роботі!

21:00 15.01.2024

Засідання профспільноти вчителів української мови

 Ваші учні нудяться на уроках ? Як зробити заняття цікавим та динамічним? Як заохочувати читати та формувати мовну особистість?  Спільнота вчителів української мови щедро ділилась своїми ідеями, педагогічним досвідом та корисними порадами. Перезавантажувались на нові можливості, ідеї, активності, щоб бути зі своїми вихованцями на одній хвилі.Щирі слова вдячності за змістовні та цікаві виступи висловлюємо: Лецюк Олесі Василівні, вчительці Стрийського ліцею імені Івана Франка. Тема: “Інноваційні методи навчання на уроках української мови”. Коркуні Марії Михайлівні, вчительці Стрийського ліцею імені Івана Франка. Тема: “Розвиток критичного мислення на уроках”. Василів Зоряні Василівні, вчительці Малодідушицької гімназії імені Романа Собківа. Тема: “Національно-патріотичне виховання учнів на уроках української мови та літератури”. Пуцило Мар’яні Василівні, вчительці Стрийської ЗОШ № 10. Тема: «Розвиток критичного мислення учнів на уроках української та англійської мови» Федорович Орисі Степанівні, вчительці Стрийської гімназії №4. Тема: “Розвиток мовленнєвих компетентностей на уроках української мови та літератури”.  Петришак Іванні Романівні, вчительці Великодідушицького ліцею. Тема: “Розвиток пізнавальної діяльності на уроках української мови та літератури”. Консультантка ЦПРПП Світлана Готиш провела експрес-тренінг «Мовна компетентність педагога». Цікавим та корисним може бути навчання! Бажаємо успіхів у втіленні нових сміливих ідей!

20:46 15.01.2024

Засідання професійних спільнот Стрийської ТГ

08.01 та 11.01 на базі Стрийського ліцею №7 відбулися засідання професійних спільнот вчителів математики, інформатики, фізики, технології та трудового навчання. Обговорювали використання інноваційних методів навчання, технологій, інтерактивних засобів у викладання предметів, будували плани на майбутнє. Досвідом роботи поділилися: вчителі математики Оксана Кітела, Стрийська гімназія імені В.Стасюка, Христина Романська, Стрийська гімназія імені Івана Баранича, Світлана Янкова, Стрийський ліцей №7, Леся Курилів, Миртюківський ліцей; вчитель інформатики Оксана Кузів, Стрийська гімназія імені Т. Бобанича; вчителі фізики: Галина Романович, Дашавська гімназія, Андрій Сичак, Олексицька гімназія, Наталя Білоган, гімназія імені І.Баранича,  Леся Попович, Стрийський ліцей імені А. Корчака, Оксана Зомбик, Ланівський ліцей; вчитель технології, трудового навчання Галина Білущак, Стрийський ліцей №7. Важливо продовжувати вивчати і впроваджувати нові технології та методи, а також обмінюватися досвідом з іншими педагогами.

21:35 11.01.2024

Засідання профспільнот «А я роблю це так…»

Дуже насиченим, цікавим та змістовним пройшов січневий тиждень в ЦПРПП під гаслом «А я роблю це так…», який провела консультант Ірина Хвоя. Саме в час зустрічей професійних спільнот будується синергетичне середовище, яке надихає та мотивує колег до професійного розвитку. Досвідом своєї роботи поділилися такі педагоги Стрийської ТГ: Яворів Леся Володимирівна, вчитель біології Олексицької гімназії, яка розповіла про «Розвиток критичного мислення в освітньому процесі»; Кізима Галина Миколаївна, вчитель історії та правознавства Стрийського ліцею ім. А.Корчака. Тема її доповіді - «Використання матеріалів про рідний край на уроках історії». Харів Мирослава Олексіївна, вчитель історії та громадянської освіти Подорожненського ліцею поділилася досвідом щодо «Використання інноваційних технологій під час викладання історії»; Панфілова Ірина Ігорівна, вчитель історії, правознавства та громадянської освіти, презентувала свої напрацювання з теми «Використання інноваційних технологій на уроках історії»; Мелешко Петро Богданович, вчитель мистецтва Братківського ліцею розповів про «Удосконалення уроку мистецтва як засобу розвитку творчості вчителя та учня»; Ярич Ярина Орестівна, вчитель мистецтва Стрийського ліцею №7, поділилася напрацюваннями щодо «Організації колективної роботи дітей на уроках образотворчого мистецтва»; Гловач Любомира Михайлівна, вчитель музичного мистецтва Угерського ліцею розповіла про те, які має напрацювання з навчальної проблеми «Календарно-тематична обрядовість на уроках мистецтва і гурткової роботи»; Молотило Микола Ількович, вчитель музичного мистецтва Стрийського ліцею №6, ознайомив присутніх із «Естетичним вихованням на уроках мистецтва»; присутні вчителі географії та основ здоров’я поділилися своїми напрацюваннями та здобутками у дружньому педагогічному колі; Грабович Ольга Стефанівна, вчитель християнської етики Стрийського ліцею «Гімназія ім. А. Шептицького», розповіла про те, як працює над своєю проблемою «Християнська етика у початковій школі»; Холошнецька Марія Степанівна, вчитель християнської етики Подорожненського ліцею розповіла про «Міжпредметні зв’язки на уроках основ християнської етики, української мови та літератури». Творча група вчителів християнської етики Романчук Леся, Грабович Ольга, Яців Наталія, Онопрієнко Людмила, Лазор Леся представили присутнім спільний проєкт «Храми міста Стрия». Саме таким способом вони хочуть ознайомити учнів та всіх охочих з короткою історією й величною красою святинь рідного міста. На завершення педагоги музичного мистецтва та християнської етики прославляли народження Ісуса Христа колядками та віншуваннями. Актуальні питання, змістовні виступи, позитивні емоції стали невід’ємною частиною під час популяризації професійного досвіду

17:07 11.01.2024

Тренінг «Наздоженемо: курс про подолання освітніх втрат з математики»

#Наздоженемо #Освіторія #UNICEF . Тренінг «Наздоженемо: курс про подолання освітніх втрат з математики». Два дні навчання.  Дякуючи крутому та позитивному тренеру Олені Павлюк, вчителі математики Стрийської ТГ  9 січня на базі Центр професійного розвитку педагогічних працівників м. Стрия вчилися діагностувати та долали навчальні втрати з математики. 10 січня на базі Школа повного дня MriyDiy м. Львова  розглянули мотивацію як важливий чинник подолання освітніх втрат, формувальне оцінювання, організацію навчання в укритті, платформи  GeoGebra та Desmos . Крутий формат проведення, креативні ідеї, багато практичних завдань та вправ.  А на закінчення тренінгу були обнімашки.  Проєкт реалізується громадською організацією #Освіторія у партнерстві з Міністерством освіти і науки України за підтримки дитячого фонду ООН (#ЮНІСЕФ) та за кошти Глобального партнерства в галузі освіти (GPE) і Уряду Японії. Навчання проходило та за підтримки Освітній центр MriyDiy, Центр професійного розвитку педагогічних працівників м. Стрий

22:02 10.01.2024

Засідання спільноти шкільних бібліотекарів

04 січня вперше в новому році зібралася наша шкільна бібліотечна спільнота. Говорили про формування читацьких уподобань, популяризацію читання, нові культурні практики. Досвідом роботи поділилася шкільний бібліотекар Оксана Котик, яка працює в Стрийській гімназії №4. Консультантка ЦПРПП Світлана Готиш провела тренінг «Мовна компетентність шкільного бібліотекаря». 08.01. відбулося засідання професійної спільноти вчителів зарубіжної літератури. Тримаймо наш стрій та настрій!

16:50 04.01.2024

Симуляційна гра «Безпечна громада»

Симуляційна гра «Безпечна громада» - це модель реальності, яка створює небезпечні ситуації, щоб дати учасникам можливість експериментувати з рішеннями в безпечному середовищі. Так, 4 січня педагогічні працівники Стрийського ліцею №7 мали можливість моделювати ситуації небезпеки, підвищувати свій рівень готовності та розвивати необхідні навички для успішного вирішення різних небезпечних ситуацій. У цьому їм допомагали консультант ЦПРПП, вчитель інформатики Стрийського ліцею №7 Любомира Ортинська та вчитель німецької мови Стрийського ліцею №7 Наталія Тима.

12:56 04.01.2024

Освітянська кава

На початку ІІ семестру 2023-2024 навчального року «посмакували» освітянською кавою консультант ЦПРПП Ірина Хвоя спільно із головами професійних спільнот Стрийської ТГ Марунчаком Романом, Грабовською Оксаною, Романчук Лесею, Мелешком Петром, Форостиною Романією, Теплою Ольгою. Це не просто зустріч з педагогами, а з творцями нового покоління українців, людьми з креативним мисленням, неординарною індивідуалізацією та широкими професійними можливостями. Під час зустрічі учасники підвели підсумки роботи за попередній семестр та окреслили завдання на наступний. Кожен голова профспільноти поділився своїм баченням, планами на майбутнє та напрацюваннями спільнот задля забезпечення якісної української освіти.

16:59 03.01.2024

Вхід для адміністратора