A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа
"Центр професійного розвитку педагогічних працівників"
Стрийської міської ради Стрийського району Львівської області

Новини

 Вересневий старт вихователів ГПД

Професійно зростаємо! Підводимо підсумки! Рухаємося вперед! 13 вересня вихователі ГПД ділилися  досвідом роботи в сьогоднішніх умовах, мали змогу оцінити поточну діяльність спільноти  та взяти участь у спільних обговореннях щодо їхньої подальшої співпраці! Дякуємо за взаємодію і продуктивну діяльність. Нехай новий навчальний рік і далі буде плідним та приносить задоволення від виконаної роботи.

16:33 18.09.2024

Літня школа «UA in EU Summer School» у м.Кракові *

З радістю повідомляємо, що продовження співпраці КУ «Центру професійного розвитку педагогічних працівників» з польською фундацією Ігнатіанум стало можливим завдяки участі наших вчителів та учнів у Літній школі «UA in EU Summer School», що відбулася 9-11 вересня. Організаторами заходу були Інститут політичних наук, адміністрація Університету Ігнатіанум у Кракові та Регіональний центр міжнародних дебатів у Кракові. Стрийську громаду представляли:Ортинська Любомира Іванівна, вчитель інформатики Стрийської гімназії №7, консультант ЦПРПП; Коростинська Романа Ігорівна, вчитель інформатики Нежухівського ліцею; учні 10-11 класів: Анастасія Кащій, Андрій Мокрицький, Богдан Радевич, Анастасія Олянін та Златослава Дмитренко. Це діти , котрі взяли участь в проекті "Future4Refugees" і пройшли онлайн курс. Участь в школі стала продовженням співпраці в рамах проекту.Під час Літньої школи учасники дослідили, як виглядатимуть переговори на практиці, оцінювали готовність українських державних структур до цього процесу та обговорювали труднощі, які можуть виникнути на цьому шляху для України. Окрім того, школярі вивчали досвід інших країн-кандидатів і досліджували інструменти, як технічні, так і політичні, які можуть допомогти зробити процес більш гладким. Важливою частиною школи стали воркшопи про європейські фонди, доступні для України та для польсько-української співпраці. Серед викладачів були польські, угорські, українські та чеські дослідники, аналітики та практики європейських справ, а учасниками школи стали українські та польські студенти, які вивчають соціальні науки та активно беруть участь у суспільному житті. Висловлюємо щиру подяку професору Артуру Волику, Христині Потапенко, Богдані Гурій та Станіславу Алвасяку за організацію та натхнення Літньої школи в Кракові. *«Підвищення академічного потенціалу та потенціалу працевлаштування українських молодих біженців через прикладні цифрові компетенції» (Future4Refugees, “Enhancement of Academic and Employment Potential of Ukrainian Young Refugees via Applied Digital Competences”, 2022-2024)

21:03 17.09.2024

Дерев’яні церкви рідного краю

Вересень… Початок нового навчального року та нового проєкту, який ініціювали вчителі християнської етики. Педагоги  та консультант ЦПРПП Хвоя Ірина відвідали сакральну споруду у с. Добрівляни – стару дерев'яну церкву 18 століття, щоб глибше ознайомитися з історією християнства і передати цей досвід своїм учням. Церква, яка збереглася в своєму первісному вигляді, вражає своїм архітектурним стилем і атмосферою минулих часів. Екскурсію провів адміністратор храму о. Володимир Галанчак., який розповів про історію церкви, її архітектурні особливості та значення в житті місцевої громади. Протягом цього візиту ми не тільки насолодилися красою храму, але й отримали духовне збагачення, відчувши глибокий зв'язок з історією та традиціями християнства. Ця поїздка стала для педагогів джерелом натхнення, яку вони зможуть передати своїм учням, навчаючи їх цінувати культурну та духовну спадщину свого народу і нагадав про важливість збереження та пошанування наших коренів.

17:46 16.09.2024

Організація освітнього процесу в закладах дошкільної освіти у 2024/2025 навчальному році

У серпні-вересні 2024 року в КУ «ЦПРПП» Стрийської міської ради відбулися перші засідання професійних спільнот педагогів закладів дошкільної освіти організовані та проведені консультантом центру Галиною Костів. Педагогами закладів дошкільної освіти обговорено ряд питань щодо організації освітнього процесу в ЗДО у новому 2024-2025 навчальному році, зокрема: пріоритетні напрямки в ЗДО на 2024-2025 навчальний рік; питання безпеки в закладах освіти; перелік навчальної літератури, програм; роботу з батьками; організацію освітнього процесу в ЗДО для дітей з ООП; інклюзивне освітнє середовище в ЗДО та ін..Дякуємо за активну участь та бажаємо педагогам міцного здоров’я, мирного неба, творчих успіхів та досягнень у 2024/2025 навчальному році!

09:14 16.09.2024

Освітянські вересневі зустрічі

 11 серпня 2024 року відбулися освітянські вересневі зустрічі для заступників директорів з виховної роботи та педагогів-організаторів. Консультантка КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Готиш С.І. та керівники професійних спільнот Пащак О.М. та Мадилюс З.І. акцентували увагу на основних орієнтирах виховної роботи в новому навчальному році, завданнях  щодо формування життєвих компетентностей здобувачів освіти, підвищенні безпеки освітнього середовища,  збереженні української ідентичності. У фокусі уваги також були питання, як переформатовували педагогічний інструментарій, форми й методи освітньо-виховної діяльності, які б враховували потреби та виклики, пов’язані з війною. У підсумках проведеного семінару учасникам заходу пропоновано надалі обмінюватися досвідом, співпрацювати, ділитися своїми напрацюваннями з актуальних проблем виховної роботи в закладах освіти. Дякуємо за участь!

08:21 16.09.2024

Міжнародний проєкт "FUTURE4REFUGEES"*

Ми раді повідомити, що завдяки співпраці КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» з польською фундацією Ігнатіанум заклади Стрийської, Дрогобицької та Грабовецько-Дулібівської громади взяли активну участь у міжнародному проєкті "FUTURE4REFUGEES", започаткованому в рамках програми Еразмус+ КА Навчання спрямоване на підтримку українських школярів шляхом підвищення їхніх цифрових компетенцій і навичок для майбутнього працевлаштування. Проєкт реалізується чеським Університетом Західної Богемії у партнерстві з польською фундацією Ігнатіанум. У межах цієї ініціативи 103 учні та 22 вчителя нашої громади зокрема: Стрийська гімназія №7, Нежухівський ліцей, Братківський ліцей, Стрийський ліцей ім. А. Корчака, Стрийська гімназія ім. В. Стасюка, Стрийська гімназія ім. Баранича, Семигинівська СЗОШ І-ІІІ ступенів, Ланівський ліцей, ВПУ-34 отримали можливість пройти спеціальні курси з цифрових технологій, що допомагають розвивати навички використання сучасних інструментів та отримали сертифікати конкурсу "FUTURE4REFUGEES"!Особлива подяка консультантці ЦПРПП Любомира Ортинська за організацію навчання та підтримку наших педагогів і учнів протягом усього проєкту!Ця ініціатива не лише надає учасникам цінні знання та навички, а й відкриває нові можливості для їхнього майбутнього. Дякуємо всім учасникам за активну участь і бажаємо подальших успіхів! #Польською фундацією Ігнатіанум https://fundacjaignatianum.pl/  #проєкт https://www.future4refugees.org/ Bohdana Huriy, Staszek Alwasia *«Підвищення академічного потенціалу та потенціалу працевлаштування українських молодих біженців через прикладні цифрові компетенції» (Future4Refugees, “Enhancement of Academic and Employment Potential of Ukrainian Young Refugees via Applied Digital Competences”, 2022-2024)

21:32 11.09.2024

З першим вересня, дорогі вчителі!

Сьогодні починається новий навчальний рік — час нових викликів, здобутків і перемог. Ваша праця — це справжнє мистецтво, що формує майбутнє. Ви надихаєте своїх учнів на великі досягнення, даєте їм крила і віру в себе. Дякуємо за ваш невтомний труд, терпіння та відданість!Бажаємо вам натхнення, здоров’я та радості в кожному дні. Нехай цей рік буде наповнений цікавими відкриттями, теплими моментами і гордістю за успіхи ваших учнів! З повагою та вдячністю

20:23 01.09.2024

ОЦІНЮВАННЯ

Оцінювання відповідно до Рекомендацій щодо оцінювання результатів навчання здобувачів освіти відповідно до Державного стандарту базової середньої освіти, затвердженими наказом Міністерства освіти та науки України від 2 серпня 2024 року за №1093  

19:50 31.08.2024

Серпневі горизонти 2024: нові виклики та можливості в освіті

 «Керівник – надихає , вчитель – веде, учень – досягає!» - під таким гаслом відбулася традиційна серпнева освітянська конференція керівників закладів освіти Стрийської громади та тему: «Серпневі горизонти 2024: нові виклики та можливості в освіті», яка зібрала педагогічних лідерів для обговорення важливих питань нового навчального року. Олег Канівець, голова Стрийської ТГ, виступив перед учасниками конференції, привітавши всіх педагогів зі стартом 2024/2025 навчального року. Наголосив на важливості освіти в нашому суспільстві, підкресливши роль вчителів у формуванні майбутнього покоління.Окремо мер висловив щиру подяку директорам шкіл, які цього року виходять на заслужений відпочинок, за їхню багаторічну працю та відданість освітній справі. Ці люди залишили глибокий слід у розвитку освіти нашої громади, і ми щиро вдячні їм за це. Лідія Стасенко Lida Stasenko, начальниця управління освіти Стрийської міської ради, поділилася своїм баченням лідерства в освіті та ролі директора у формуванні ефективного освітнього середовища. Розповіла про ключову роль директорів шкіл у створенні сприятливих умов для навчання, мотивування педагогічного колективу та впровадження інноваційних методів управління.Марʼяна Гірняк Mariana Hirniak, лекторка, телеведуча та культурна блогерка, представила доповідь на тему "Стратегії ефективної взаємодії вчителя та учня в сучасних освітніх реаліях". Вона звернула увагу на важливість комунікації між учнем і вчителем, необхідність розвитку критичного мислення та творчого підходу в навчанні. Мар’яна поділилася власним досвідом, як вчитель може створити атмосферу довіри та мотивації на уроках.о. Роман Стойко Roman Stoyko, ректор Пасторально-освітнього Інституту ім. о. Остапа Нижанківського, розповів про "Послання Синоду Єпископів до освітян", акцентуючи на духовних аспектах освіти. Отець Роман підкреслив важливість духовного аспекту в освіті та розповів про роль віри та моральних цінностей у формуванні особистості.Це була чудова можливість обмінятися думками, ідеями та знайти нові підходи до вирішення сучасних освітніх викликів! Разом продовжуємо працювати над тим, щоб наша освіта залишалася сучасною, якісною та національно свідомою! Дякуємо всім учасникам за активну участь! Разом ми будуємо майбутнє освіти! 

20:22 30.08.2024

Професійні спільноти педагогічних працівників - запорука побудови інноваційного освітнього простору

На початку навчального року відбулася зустріч спільноти вчителів, яка зібрала педагогів для обговорення планів та стратегій на майбутній рік. Усе пройшло у теплій та конструктивній атмосфері, спрямованій на співпраці та обміну досвідом між колегами. Зустріч розпочалася з привітального слова консультанта Ірини Хвої,  котра подякувала за спільну діяльність та підкреслила важливість взаємодії між вчителями для досягнення високих результатів у навчанні. Основними темами зустрічей професійних спільнот вчителів біології та ЗДБ, географії, християнської етики, історії стала підготовка до нового навчального року, впровадження ТОП для 5-9 класів, критеріїв оцінювання та інноваційних методик. Завершилася зустріч обговоренням планів на рік, де вчителі визначили основні напрями розвитку навчального процесу та узгодили подальші кроки співпраці.

20:44 29.08.2024

Вхід для адміністратора