A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа
"Центр професійного розвитку педагогічних працівників"
Стрийської міської ради Стрийського району Львівської області

Новини

Фестиваль “Вчителі Майбутнього 2024”

Фестиваль “Вчителі Майбутнього 2024” 20-21 червня 2024 року у Львові відбувся найбільший освітній фест України Цей фестиваль “Вчителі Майбутнього 2024” був справжнім джерелом натхнення! Понад 2500 освітян з усієї країни зібралися разом, щоб обговорити «Силу освіти під час війни» та поділитися ідеями для майбутнього. 230 подій у 10 напрямах — від філософії освіти до цифрових інновацій. Кожна з них залишила свій незабутній слід у наших серцях. Протягом двох фестивальних днів ми отримали чимало нових знань, зустрілися із колегами – однодумцями, мали змогу обмінятися досвідом та отримати масу натхнення та енергії! Це було: понад 10 тематичних напрямів — від філософії освіти та дошкілля і НУШ до цифрової трансформації, педагогічного лідерства, ментального здоров‘я та інклюзивної освіти; панельні дискусії з провідними освітніми хедлайнерами й експертами з України та світу; практичні майстерки та воркшопи; понад 100 професійних подій; інтерактивні формати та якісний нетворкінг.

22:23 01.07.2024

Впровадження реформи НУШ: завершення адаптаційного циклу (навчання для директорів шкіл)

Впровадження нових підходів до навчання і виховання — це запорука успішного майбутнього наших дітей і саме НУШ — це школа, яка ставить у центр уваги дитину, її потреби та інтереси, формує ключові компетентності та сприяє розвитку критичного мислення. Сьогодні у нашій Стрийській громаді відбулося навчання для директорів шкіл. На зустрічі обговорювалися основні цінності, на яких будується школа, провели аналіз вже здійснених кроків та окреслили напрямки куди рухатися далі.  Дякую Валовін Марія та Стрийська гімназія ім. В. Стасюка за теплу зустріч та дружню атмосферу. Центр професійного розвитку педагогічних працівників. Управління освіти Стрийської міської ради

15:37 25.06.2024

Нова українська школа: завершення адаптаційного циклу в 5-6 класах

Неперервне професійне зростання вчителів - гарантія якісної освіти наших дітей. Упродовж червня 109 учителів української мови та літератури підвищували кваліфікацію на курсах «Нова українська школа: завершення адаптаційного циклу в 5-6 класах», аналізуючи   успіхи та проблеми цього процесу .Разом з тренером Світланою Готиш, консультанткою ЦПРПП,  розглянули найактуальніші питання впровадження НУШ в базовій школі.                 Доброзичлива атмосфера, продуктивна командна робота, лише практичний досвід, багато рефлексій-усе це про  навчання в ЦПРПП.  Дякуємо  колегам  за вибір навчатися, розвиватися, опановувати нові вершини майстерності, створювати собі виклики, йти вперед! Наступний крок – в класі з учнями. Успіхів у втіленні всіх напрацьованих ідей! Гарного літнього відпочинку!

13:43 22.06.2024

Семінар-практикум "Медіакомунікація сучасних педагогів та зміна їхнього зоресвітового стереотипного образу"

19 червня 2024 року у Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти відбувся семінар-практикум для директорів та консультантів ЦПРПП на тему: «Медіакомунікація сучасних педагогів та зміна їхнього зоресвітового стереотипного образу».  Велике дякую Ірина Суховерська, що організовуєте такі потрібні зустрічі з цікавими спікерами. Чудова можливість зустрітися з колегами та обговорити важливі аспекти медіакомунікації в освітньому середовищі та визначити нові підходи до формування сучасного іміджу педагогів. Центр професійного розвитку педагогічних працівників

15:09 19.06.2024

EdCamp Striy 2024. Український світанок: трансформація освіти за Стрийським рецептом»

 EdCamp Striy 2024. Український світанок: трансформація освіти за Стрийським рецептом» — подія, яка надихає! Цього вікенду у Стрию відбувся унікальний захід для освітян — EdCamp Striy 2024!  Зібравшись разом, ми обговорили найактуальніші питання та поділилися інноваційними ідеями для розвитку нашої освіти. Учасники мали змогу не лише слухати надихаючі доповіді, але й активно брати участь у воркшопах, обмінюватися досвідом та знаходити нових друзів і колег. Такі заходи доводять, що разом ми здатні змінювати освіту на краще, впроваджуючи інноваційні методи та підходи, які роблять навчання цікавішим і ефективнішим для всіх учасників процесу. Дякуємо всім учасникам за активну участь та підтримку! 

22:21 11.06.2024

Тренінг "Впровадження реформи НУШ: завершення адаптаційного циклу (Математична ОГ)"

Реформа Нової української школи (НУШ) включає в себе багато аспектів, в тому числі й математичну галузь. Адаптаційний цикл в контексті реформи НУШ означає період пристосування учасників освітнього процесу до нових вимог, програм, методик навчання, що були введені в рамках цієї ініціативи. Вчителі математики на нашому тренінгу мали можливість ознайомитись з  новими підходіами до оцінювання знань учнів, які спрямовані на розвиток їх креативного мислення, розв'язування проблем та аналізу математичних завдань, плануванням уроків з формувальним оцінюванням..

16:37 06.06.2024

Тренінг «Ефективні форми побудови партнерських відносин»

Вже фінішна пряма, залишається  дуже мало часу до закінчення навчального року. Та в центрі професійного розвитку педагогічних працівників 29 травня  спільнота молодих педагогів зібралася на невимушену, продуктивну та цікаву зустріч.  Розширювали своє розуміння понять безконфліктної міжособистісної комунікації, соціальної взаємодії та взаєморозуміння на тренінгу «Ефективні форми побудови партнерських відносин».  Працюючи в групах, практикували методи кооперативної роботи, навички ненасильницького спілкування, обмінювались досвідом та отримали незабутні враження спілкування з колегами .Зі слів присутніх, вдалося  наповнитися позитивною енергією, новими ідеями, які можна використати  у власній роботі. Дякуємо учасникам за позитив та активність! Приємно, що в громаді працює така креативна молодь.

16:59 31.05.2024

Майстер-клас на тему: "Народна ікона на склі"

24 травня у Стрийському ЦПРПП відбувся цікавий майстер -клас «Народна ікона на склі». Консультант центру Ірина Ігорівна Кляпетура поділилась особливостями написання ікони на склі з вчителями мистецтва закладів середньої освіти, керівників гуртків ЗЗСО та ЗПО. Кожен учасник відтворив давню народну ікону на склі, вивчив і удосконалив особливу техніку і отримав велике задоволення від процесу творення!! Такий майстер- клас не тільки поширює техніку особливого малярства а й засвідчує унікальність народної ікони на склі у світовій культурній спадщині українського мистецтва.

15:36 28.05.2024

Школа передового педагогічного досвіду інструкторів з фізкультури ЗДО Стрийської ТГ

17 травня 2024 року відповідно до плану роботи школи передового педагогічного досвіду інструкторів з фізкультури ЗДО Стрийської ТГ в закладі дошкільної освіти (ясла-садок) №14 Стрийської міської ради інструктором з фізкультури Горін Мирославою Семенівною проведено розвагу з дітьми старшої групи ‘Подорож до містечка ‘Веселі моторчики’’. Педагог закріпила у дітей знання про правила дорожнього руху, дорожні знаки; уявлення дітей про призначення світлофора, про його сигнали. Дошкільнята із задоволенням граючи в різні ігри та естафети вирішували різні дорожньо- транспортні ситуації: проводили ремонт патрульної машини; відновлювали дорожні знаки на дорозі, піший перехід… Діти були активними, сміливими, рішучими та дружніми впродовж всіх ігор та естафет. Надзвичайно цікаво використано сюрпризний момент – Світлофор, з яким діти залюбки грали в ігри та естафети. Музичний супровід також був дуже вдалим: допомагав, стимулював дітей під час естафет та створював радісний настрій. Розвага - спортивна, цікава, творча, яскрава, актуальна! Щиро дякуємо директору ЗДО №14 Данилків Ганні Петрівні, інструктору з фізкультури Горін Мирославі Семенівні, вихователю Венгрин Богдані Богданівні, музичному керівнику Стеблій Світлані Ігорівні та всім працівникам закладу освіти! Молодці!!!

14:53 22.05.2024

Зустріч з Володимиром Шовкошитним

17 травня в ЦПРПП відбулася творча зустріч педагогів нашої громади із відомим українським письменником, видавцем, державним та громадським діячем  Володимиром Шовкошитним. Захопили щирість та відкритість людини, яка все своє життя присвятила рідному народу. Яскраво та  цікаво  Володимир Шовкошитний розповів  про своє життя, творчість, про книги, які останнім часом були надруковані у видавництві «Український пріоритет», засновником та директором якого він є.  Були презентовані книжкові новинки видавництва.  На завершення учасники заходу придбали книги Володимира Шовкошитного з його автографами

23:01 17.05.2024

Вхід для адміністратора