A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа
"Центр професійного розвитку педагогічних працівників"
Стрийської міської ради Стрийського району Львівської області

Новини

Майстер-клас "Писанка у техніці травлення"

Чудова передсвяткова атмосфера заполонила ЦПРПП.  5 квітня пройшов майстер - клас з виготовлення писанки у незвичній техніці-травлення. Оксана Зеновіївна Якубовська - майстриня писанкарка, заступниця начальника з наукової роботи історико-культурного заповідника «Давній Пліснеськ» любязно поділилась з нами унікальною технологією створення писанки. Творча атмосфера таінства народження писанки заполонила всіх присутніх, та залишилась кожному на згадку на добрі свята. Щиро дякуємо учасникам за активну участь та творчий підхід! Ми впевнені, що ваші нові знання та навички знайдуть своє застосування у подальшій творчій роботі. 

21:01 05.04.2024

«Впровадження елементів системи Карла Орфа у процесі музичного виховання дошкільників»

04 квітня 2024 року в КУ «Центр ПРПП» музичним керівником Кость Вірою Василівною проведено семінар-практикум для музичних керівників закладів дошкільної освіти на тему: «Впровадження елементів системи Карла Орфа у процесі музичного виховання дошкільників», організований консультантом центру  Костів Галиною Степанівною. Педагоги ознайомилися з музично-педагогічною системою Карла Орфа, основними принципами роботи; музичними інструментами, які входять до складу орфівського оркестру, зокрема саморобними музичними інструментами. Із задоволенням виконували ряд практичних вправ: озвучували казку за допомогою нетрадиційних музичних інструментів, відтворювали ритм мелодії у новоутвореному інструментальному ансамблі, грали в музичні ігри та ін.. Щиро дякуємо Кость Вірі Василівні за цікавий, інноваційний, творчий, навчальний семінар-практикум!

13:12 04.04.2024

Засідання професійної спільноти вихователів молодших та середніх дошкільних груп закладів дошкільної освіти Стрийської ТГ

28 березня 2024 року в Дашавському закладі дошкільної освіти Стрийської міської ради відбулося засідання професійної спільноти для вихователів молодших та середніх груп з впровадження інноваційних технологій образотворчої діяльності в практику роботи з дошкільниками. Дошкільнята «перевтілилися» із чарівних квітів на справжніх художників та із захопленням створювали оригінальні композиції в техніці Ебру. Фантастичним способом малювання на воді діти творили справжні дива. Нетрадиційна техніка розвиває в дошкільнят інтелект, творче мислення, уяву, уміння мислити нестандартно, виховується індивідуальність. Заняття підготовлено та проведено у захоплюючій, чарівній, казковій, неперевершеній, фантастичній атмосфері! Щиро дякуємо директору Дашавського ЗДО – Рудник О.С., вихователям – Ощипко Л.Я. та Кирчей І.М., музичному керівнику – Федорів П.В. та всім працівникам закладу дошкільної освіти!

11:08 02.04.2024

Дослідницька діяльність з дітьми середньої групи

Нічого так не розвиває в дошкільнят творчість, винахідливість, допитливість, образну увагу, уяву, спостережливість, мислення, як дослідницька діяльність. 22 березня 2024 року вихователь закладу дошкільної освіти (ясла-садок) № 14 Стрийської міської ради Солиган Ганна Стефанівна провела інтегроване заняття з дітьми середньої групи на тему: «Подорож до тітоньки Сови в лабораторію». Діти подорожуючи та граючи в ігри, отримували нові знання та закріплювали набуті, виконували всі завдання, які були продумані у формі інноваційних, цікавих ігор. Педагог створила сучасну, креативну лабораторію у якій діти почували себе справжніми лаборантами та із захопленням проводили досліди з водою та річковим камінням. В лабораторії дітей зустріла розумна та поважна тітонька Сова, в якої діти почерпнули багато нових знань. Дуже вдало використано музичний супровід під час заняття: сучасна, класна руханка та музичний оркестр з камінцями. Щиро дякуємо вихователю Солиган Г.С., вихователю Венгрин Б.Б., директору Данилків Г.П., вихователю-методисту Горін М.С. та всім педагогам закладу дошкільної освіти! Молодці!!!

21:25 25.03.2024

Настановчий консультативний семінар щодо участі педагогів ЗДО в роботі з батьками вихованців відповідно до реалізації проєкту «Підтримка педагогів закладів дошкільної освіти та супровід дітей у надзвичайних ситуаціях»

Стартує другий етап (березень-травень) 2024 року проєкту в роботі педагогів закладів дошкільної освіти з батьками! 22 березня 2024 року у КУ «Центр ПРПП» Стрийської міської ради консультантом Костів Г.С. було організовано та проведено настановчий консультативний семінар з педагогами закладів дошкільної освіти, які беруть участь у проєкті «Підтримка педагогів закладів дошкільної освіти та супровід дітей у надзвичайних ситуаціях», який реалізується ВФ «Крок за кроком» за підтримки Дитячого фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ). Костів Г.С. надала рекомендації щодо проведення та організації зустрічей з батьками вихованців. Також було обговорено ряд різних форм роботи з батьками вихованців.

21:22 25.03.2024

День духовної віднови в Страдчі

П’ятниця… Перший тиждень посту. День духовної віднови. Саме в цей час вчителі християнської етики та всі, хто мав бажання долучилися до  поїздки  у відпустовий Марійський паломницький центр в Страдчі, яку організували Ірина Хвоя,  консультант ЦПРПП спільно із  о. Романом Стойком, ректором Пасторально – освітнього Інституту ім. о. Остапа Нижанківського Стрийської єпархії УГКЦ. Дорогою до відпустового місця о. Роман розповів про історію християнства, співставив його з іншими релігіями, звернув увагу на  зрілу духовність як основний елемент християнської етики у світовій цивілізації. Він наголосив, що важливо  розуміти роль і завдання педагога в духовному  супроводі.  А головне розрізняти і усвідомлювати, що таке для кожного із нас є релігійність, а що духовність. Після науки у Страдчі  присутні пройшли Хресну  дорогу. Кожна стація малювала перед нами живі картини страждань та криваву дорогу Ісуса Христа. Сповнені молитвою, ми пройшли кожен етап, глибоко роздумуючи над значенням життя та віри, над жертовністю Ісуса заради нас. Кожен Хресну дорогу  проживав по-своєму. Опісля усі мали змогу приступити до святої Сповіді та Причастя, взяли участь у святій літургії Передшеосвячення Дарів. За сприянням о. Романа паломників частували  смачним  обідом. Дорогою додому усі складали подяку Богу, молячись Вервицю та співаючи християнські пісні під супровід гітари.

10:57 25.03.2024

Засідання професійної спільноти молодих педагогів «Впевнений старт"

Щоб дати учням іскорку знань, вчителю обхідно увібрати в себе море світла В.Сухомлинський.Професія педагога – професія творча. Чим вищою є креативність вчителя, тим більше шансів для розвитку творчого потенціалу в учнів. До речі, вчитель сьогодні має можливість не лише ознайомитися з природою та специфікою процесу креативності, а й підняти цей рівень у себе, навчитися розвивати креативність у своїх учнів. Сьогодні консультантами Іриною Хвоєю, Любомирою Ортинською, Світланою Готиш у КУ «ЦПРПП» було проведено тренінг «Шлях до майстерності через досвід» для молодих педагогів Стрийської ТГ. З вітальними словами та побажаннями до вчителів звернулася Романа Василівна Ігнатова, головний спеціаліст управління освіти Стрийської міської ради. Метою цієї зустрічі було забезпечити молодих колег (за стажем роботи) необхідними навичками та підтримкою для успішного виконання їхніх професійних обов’язків і розвитку як педагогічних фахівців. Зустріч розпочали креативним привітанням, створенням інтерактивних беджів та знайомством. Звісно, що для ефективної співпраці (а вона такою і була) прописали правила роботи під час тренінгу. Учасники/-ці цієї зустрічі брали активну участь в обговоренні про особливості професійної спрямованості особистості педагога. Пригадали значення понять «компетенція» і «компетентність» та їхню взаємопов’язаність. Належну увагу приділили розмові про професійний стандарт учителя та його значення для педагога в освітньому процесі. Цікавими напрацюваннями з креативним підходом були створені молодими педагогами проєкти «Сучасний вчитель очима учня, учителя, батьків, громади та держави». Із захопленням педагоги взяли участь у грі «Хто я?». Вони були старанними, швидкими, запальними та отримали море позитивних емоцій. На завершення тренінгу учасники висловили своїм колега побажання на майбутнє та «відпустили» їх разом із метеликами для їхнього здійснення. Дякуємо всім учасникам за плідну працю, креативний підхід, життєву енергію, позитив і за те, що ВОНИ є.

22:43 21.03.2024

Гра – фундамент успішності дітей в умовах НУ

19 березня 2024 року в Голобутівському закладі дошкільної освіти Стрийської міської ради Стрийського району Львівської області відбулося засідання професійної спільноти вихователів старших дошкільних груп. Вихователь Гомонець Мар'яна Петрівна показала практичне заняття зі старшими дошкільнятами використовуючи різні види цікавих, розвиваючих, навчальних, інтелектуальних ігор. Заняття підсумкове, інтегроване, вдало поєднано всі освітні напрями програми на якому діти закріплювали, уточнювали, розширювали знання та вміння, навчалися та засвоювали знання через гру. Щиро дякуємо вихователю Голобутівського ЗДО Гомонець М.П., директору Рудник О.О. та всім працівникам закладу дошкільної освіти.

21:59 21.03.2024

Майстер-клас на тему: «Створення 3D ігор на мові програмування Python з використанням ігрового двигуна Ursina»

«Вчимося і навчаємо» - це принцип, який сприяє особистому і професійному розвитку кожного вчителя. Так, 20 березня на базі Стрийського ліцею №7 для вчителів інформатики Любомирою Ортинською, консультантом Центру професійного розвитку проведено майстер-клас на тему: «Створення 3D ігор на мові програмування Python з використанням ігрового двигуна Ursina». Педагоги ознайомились з основами 3D-графіки та базовими можливостями бібліотеки Ursina, закріпили отримані знання на практиці. Створили  прототип гри Minecraft - сцену з картою та можливістю редагування (додавання і видалення блоків).  Досвідом ділився вчитель інформатики Братківського ліцею, Гомза Руслан Володимирович.

21:53 20.03.2024

Тьюторські компетенції сучасного вчителя та гейміфікація як ресурси подолання освітніх втрат

Ми багато говоримо про те, як важливо виховувати нове покоління дітей, які змінять наше майбутнє! Але відкритим залишається питання — хто ж це може зробити і як? Благодійний Фонд Street Child Ukraine організував триденне навчання для освітян центрів професійного розвитку педагогічних працівників "Тьюторські компетенції сучасного вчителя та гейміфікація як ресурси подолання освітніх втрат" в місті Києві в рамках реалізації проєкту «Розширення освіти у надзвичайних ситуаціях у Чернігівській, Дніпропетровській, Київській, Харківській, Львівській, Полтавській та Вінницький областях». Метою заходу було ознайомлення з кращими освітніми практиками та підготовка тренерів, які зможуть ділитися з вчителями отриманими знаннями та підтримувати їх на шляху розвитку та впровадження сучасних практик.  Про важливість ролі дорослого у становленні особистості дитини та основи тьюторського підходу у навчанні розповідала Тетяна Швець, сертифікована тренерка International Academy of Tutoring. З кращими практиками освітньої гейміфікації ознайомила Liudmyla Lysohor , методистка відділу базової, профільної середньої освіт та профорієнтаційної роботи УІРО.  Велике дякую організаторам та всім учасникам за плідну працю, позитивну атмосферу та цінні знання!

21:43 20.03.2024

Вхід для адміністратора