A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа
"Центр професійного розвитку педагогічних працівників"
Стрийської міської ради Стрийського району Львівської області

Новини

Підсумовуємо, робимо висновки та складаємо плани на майбутнє

28.12.2023 року відбулося підсумкове засідання професійної спільноти директорів Стрийської міської ради. Спільно з Управління освіти Стрийської міської ради обговорили роботу нашого центру професійного розвитку педагогічних працівників за 2023 рік та подякували один одному за роботу. Школи, які брали участь у проєкті Центр Інноваційної Освіти «Про.Світ». “Про.Спільноти: безпечне та сприятливе середовище для навчання дітей”, отримали подарунки.  Різдвяні вітання лунали щедро, а колядники, які завітали до нас, створили святкову атмосферу. Спільною колядою зібрали кошти для ЗСУ, які передамо на потребу наших воїнів.  Нехай Новий Рік буде переможним та принесе успіх, добро, спокій і тепло у наші серця, наші домівки та в нашу Україну.

19:15 28.12.2023

З Різдвом Христовим та Новим роком!

У це світле свято хочеться побажати ВАМ миру і спокою в кожному домі, добра, взаєморозуміння, достатку, любові, щастя, душевної рівноваги, успіхів у всіх починаннях, побільше радості, міцного здоров'я та всіх благ! Нехай справдяться усі очікування і збудуться найзаповітніші мрії!

22:55 23.12.2023

Тренінг "Самодопомога Плюс" (Self-Help Plus) (SH+)

Протягом чотирьох днів консультанти ЦПР ПП м.Стрий Хвоя І. М. та Костів Г. С., були учасниками тренінгу "Самодопомога Плюс" (Self-Help Plus) (SH+), який проводили тренери Міжнародного Медичного Корпусу (International Medical Corps) Надія Янкевич та Наталія Станович. Цей курс розроблений для підтримки людей, котрі переживають несприятливі обставини у житті. Протягом 4-х насичених днів ми отримали інструменти та поглибили навички боротьби зі стресом для дорослих. Адже самодопомога є важливим аспектом у житті кожної людини, бо вона не тільки забезпечує психологічний добробут, а й підвищує якість життя. Завдяки таким тренінгам, ще й у час війни, необхідно турбуватися про себе та порушувати стереотипи, які стають перешкодою, щоб звернутися по допомогу.

18:21 22.12.2023

Семінар-психологічна супервізія для асистентів учителів

У Новій українській школі ключовим принципом є дитиноцентризм, особливо в роботі з дітьми з особливими освітніми потребами. У системі інклюзії в освіті асистент педагога відіграє важливу та відповідальну роль у гуманній справі підтримки тих, хто потребує особливої уваги. Семінар-психологічна супервізія для асистентів учителів, який відбувся 19 грудня 2023 року в КУ «ЦПРПП» СМР, був організований та проведений консультанткою Галиною Рібун.  Зустріч стала інформативною та психологічно ресурсною. Мета педагогічної взаємодії фахівців — створення умов для максимальної реалізації особистості дитини в освітньому середовищі. Асистент вчителя, працюючи в цьому напрямку, творить радість і щастя у душі кожної дитини з особливими освітніми потребами.

19:51 19.12.2023

Вифлеємський вогонь МИРУ!

Вифлеємський вогонь запалав в Центрі професійного розвитку, цей вогник символізує мир, любов і добро  та об’єднує всіх українців у світі. Світло є символом тепла, миру та злагоди, а також душевного спокою, любові до людей і до світу. Ще у XII столітті один учасник христових походів привіз це світло з Вифлеєму, як дар для своєї родини і близьких, як символ найбільшого Добра.

15:51 19.12.2023

Засідання професійної спільноти директорів та вихователів-методистів ЗДО Стрийської ТГ

15 грудня 2023 року в Семигинівському ЗДО проведено засідання професійної спільноти директорів та вихователів – методистів ЗДО Стрийської ТГ на тему: «Сучасні аспекти національно-патріотичного виховання у закладі дошкільної освіти». Інтегроване заняття з національно-патріотичного, морально-духовного, естетичного, музичного виховання - змістовне, цікаве, творче, наповнене душевними та «теплими» нотами звучання бандури!!! Педагоги виховують в дітей любов до України, мови, звичаїв, традицій, сім'ї, свого рідного села. Діти із захопленням слухали розповідь гостя, який завітав до закладу та ознайомив із історією села Семигинів, «подорожували» своїм рідним селом. Молодці, що виховуєте справжніх патріотів своєї країни та свого рідного села!!!

21:35 15.12.2023

Навчаючи інших – вчимося самі!

12-13 грудня на базі Стрийського ліцею№7 для вчителів інформатики та математики Центром професійного розвитку проведено майстер-класи на тему: «Canva - один із ресурсів створення трендових матеріалів у діяльності вчителя». Canva в поєднанні з штучним інтелектом відкрила для педагогів нові можливості у створенні навчальних матеріалів. Штучний інтелект допомагав аналізувати та вибирати оптимальні дизайнерські рішення, підказував кращі кольори, композиції та графічні елементи для певного контенту. Використання Canva з штучним інтелектом дозволила вчителям швидко та креативно створювати трендовий та інноваційний контент, який буде привертати увагу учнів та покращить результативність навчання. Досвідом ділилися: консультант ЦПРПП, вчитель інформатики Стрийського ліцею №7 Любомира Ортинська та вчитель інформатики Нежухівського ліцею Романа Коростинська.

23:23 13.12.2023

Організаційно-методична робота практичного психолога та соціального педагога в освітньому заклад

У порівнянні з іншими галузями освіти, психологічна служба — молода галузь, що стикається з професійними викликами. Особливо це актуально для фахівців, які розпочали свою кар'єру в складний соціально-економічний період. Важливо зберігати стійкість в цьому прекрасному покликанні — бути психологом. У КУ "ЦПРПП" СМР створена Школа молодого психолога та соціального педагога. 12 грудня 2023 року відбувся семінар "Організаційно-методична робота практичного психолога та соціального педагога в освітньому закладі", що проводився консультанткою центру Галиною Рібун. В ході заходу у дружній атмосфері обговорювали питання планування та ведення документації, вирішення проблем, налагодження позитивної взаємодії з учасниками освітнього процесу. З метою формування ефективної психосоціальної допомоги та підтримки обговорили вправи та прийоми емоційного розвантаження, а також мотиваційний аспект особистісного розвитку здобувачів освіти.

19:42 12.12.2023

Всесвітній день української хустки

У давнину хустка була важливою частиною повсякденного образу українських жінок — вона була ознакою соціального статусу і багато розповідала без слів.  Хустина вважалася оберегом і символом патріотизму, свободи та любові. Наш Центр професійного розвитку підтримує свято з метою відродження національних традицій і донесення історичних фактів.

21:44 07.12.2023

З нагоди свята Миколая та Дня Збройних Сил України хочемо від щирого серця привітати вас!

Нехай життя повниться миром та достатком, а душа буде напавнена радістю та впевненістю у завтрашньому дні.  Дякуючи Збройним Силам, які відстоюють нашу свободу та безпеку, ми можемо формувати майбутнє країни крок за кроком. Ваша відданість та мужність заслуговують на повагу та подяку. Нехай цей день приносить вам віру, тепло та затишок, а подарунки будуть такими, про які ми давно мріємо.

16:25 06.12.2023

Вхід для адміністратора