A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа
"Центр професійного розвитку педагогічних працівників"
Стрийської міської ради Стрийського району Львівської області

Новини

Засідання професійної спільноти музичних керівників закладів дошкільної освіти

Любов до Батьківщини, рідного народу та культурних надбань необхідно плекати з раннього дитинства. Саме рідна культура, мистецтво та музика повинно бути невід'ємною частиною дитячого внутрішнього світу.  Цікаве, змістовне, насичене яскравими кольорами веселки, національно-патріотичне, з використанням музичних схем, інтегроване заняття з елементами фольклору на тему «В гостях у бабусі» показали педагоги Стрийської початкової школи № 12 із старшими дошкільниками. Щиро дякуємо директору Романюку Юрію Віталійовичу, вихователю-методисту Гумецькі Софії Іванівні, музичному керівнику Климковські Ірині Василівні та всім працівникам закладу освіти!

16:51 30.03.2023

Як розвивати емоційний інтелект дитини

Безперечно, що підтримка, співпереживання, розуміння потреб інших людей  –   надважливі навички сьогодні. Чим вищий емоційний інтелект у людини, тим більш реально та адекватно вона сприймає оточуючий світ. А як вихователю групи подовженого дня працювати над розвитком EI дитини? Як навчати вихованців розпізнавати та називати почуття та емоції, які вони переживають, ідентифікувати  емоційний стан та настрій, які техніки пропонувати, щоб діти справлялися з  негативними станами, як  навчати знаходити особисті сенси? Про це говорили  сьогодні на тренінгу в рамках програми підвищення професійної майстерності педагогів «Емоційний інтелект. Техніки розвитку емоційного інтелекту молодших школярів на групі подовженого дня», який для вихователів ГПД провела консультантка ЦПРПП Світлана Готиш. Учасниці зустрічі мали нагоду не тільки поглибити своє розуміння функціонування емоційної сфери дитини, а й спробувати певні техніки саморегуляції на практиці. Під час тренінгу педагоги брали активну участь в  обговоренні теми, виконували практичні завдання, працювали в групах.        На завершення присутні висловлювали власну думку з приводу отриманої допомоги, використовуючи «Колесо вражень». Дякуємо, колеги, що довіряєте,

10:54 23.03.2023

Засідання творчої групи вихователів-методистів закладів дошкільної освіти

08.03.2023 року відповідно до плану роботи творчої групи вихователів-методистів закладів дошкільної освіти Стрийської ТГ проведено педагогічну раду на тему: «Сучасні інноваційні технології у роботі з дошкільнятами» в закладі дошкільної освіти (ясла-садок) № 22 комбінованого типу Стрийської міської ради Стрийського району. Педагоги ділилися досвідом роботи інноваційних технологій психолого-педагогічного проєктування; використання інновацій у здоров'язберігаючих технологіях; застосування інноваційних технологій у мовленнєвому розвитку дошкільників та використання традиційних та інноваційних технологій у національно-патріотичному вихованні дошкільнят. Щиро дякуємо директору ЗДО № 22 Чорновус Оксані Миколаївні, вихователям-методистам Качанович Романі Романівні, Федорів Іванні Василівні, Матійців Оксані Іванівні та всім педагогічним праціникам!

16:47 08.03.2023

Творчість-це завжди таїна

     А ви вмієте малювати на склі? Таке дійство має якусь незбагненну магнетичну силу. Терапія мистецтвом дає можливість прислухатися до себе, до своїх бажань, насолоджуватися процесом, відпочивати, долати стрес.Сьогодні,28 лютого 2023 року, в актовому залі ЦПРПП в теплій професійній атмосфері проходило навчання для керівників гуртків художньо-естетичного напряму. Не секрет, що від професійності, творчості керівника гуртка залежить цікаве життя самих вихованців. Світлана Готиш, консультантка ЦПРПП, дала поради, як керівникам гуртків планувати та втілювати власний професійний розвиток на основі профстандарту вчителя. Дуже цікаво пройшов майстер-клас, який провели працівниці Стрийського Будинку дитячої та юнацької творчості- Бабурчак Леся Юріївна, керівниця образотворчого гуртка, та  Коваль Людмила Йосипівна, методистка. Учасники ознайомилися з історією виникнення та особливостями малярства на склі в Україні, говорили про яскравий талант Івана Сколоздри, нашого земляка, відомого скульптора та маляра на склі, згадували про особисті зустрічі з митцем; навчалися створювати ескізи до творчих робіт, враховуючи особливості даної техніки; переносили малюнок на скло; розмальовували картину у даній техніці; оформляли готовий малюнок.Картини у всіх вийшли різні. Кожний учасник забрав свою картину з собою і зможе прикрасити свій інтер’єр або ж зробити чудовий подарунок друзям, рідним. Всім дякуємо за чудову співпрацю!

16:43 28.02.2023

Семінар-практикум "Підвищення професійно-особистісного рівня педагога в умовах сучасного ЗДО"

27.02.2023 року в КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Стрийської міської ради Стрийського району проведено семінар-практикум: «Підвищення професійно-особистісного рівня педагога в умовах сучасного ЗДО» консультантом Центру Костів Галиною Степанівною з другою групою вихователів Стрийської ТГ. Щиро дякуємо присутнім педагогам за творчість та активну роботу в обговоренні різних педагогічних ситуацій та пошуку їх вирішення.

16:01 27.02.2023

Інтегроване заняття з дітьми раннього віку

23.02.2023 року презентувала свій досвід роботи з дітьми раннього віку вихователь ЗДО № 6 м. Стрия Калинчук Дарія Ярославівна. Педагог на високому професійному рівні провела заняття з дітьми раннього віку на фізкультурно-оздоровчу тематику. Заняття цікаве, змістовне, із застосуванням мультимедійних та інноваційних технологій, елементів медитації, масажу та фрагментів стоун-терапії. Діти отримали море позитиву та хороших емоцій! Щиро дякуємо директору ЗДО № 6 Попадюк Ганні Василівні, вихователю-методисту Пасемко Ларисі Михайлівні, Шимків Ользі Зеновіївні та вихователю Калинчук Дарії Ярославівні.

14:25 23.02.2023

Семінар-практикум "Підвищення професійно-особистісного рівня педагога в умовах сучасного ЗДО"

22.02.2023 року в КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Стрийської міської ради Стрийського району Львівської області проведено семінар-практикум «Підвищення професійно-особистісного рівня педагога в умовах сучасного ЗДО» консультантом Центру Костів Галиною Степанівною. Педагоги з великим задоволенням знаходили шляхи вирішення різних ситуацій в освітній роботі, застосовуючи педагогіку розуміння та створювали «Портрет сучасного вихователя» відповідно до Професійного стандарту «Вихователь закладу дошкільної освіти». Щиро дякуємо всім присутнім педагогам за активну участь, співпрацю та позитивні емоції!

10:23 22.02.2023

Вихователь ГПД-це не нудно

Стійко тримають освітній фронт, навчають вихованців бути життєстійкими, самозарадними, мають талант у спілкуванні з дітьми, нестандартні приймають рішення, хочуть бути цікавими та сучасними для дітей - це все про вихователів груп подовженого дня нашої громади. В рамках програми підвищення професійної майстерності триває кластер «Вихователь ГПД - це не нудно». Зустріч розпочала консультантка КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Світлана Готиш, яка підкреслила, що зміни, які відбуваються в сучасному високотехнологічному світі (Індустрія 4.0.), вимагають виховання активної і творчої особистості, яка здатна адаптуватися до стрімких змін, генерувати оригінальні ідеї, приймати нестандартні рішення та вчитися впродовж усього життя. Щоб швидко і креативно реагувати на запити ,визначали з вихователями «найгарячіші» тренди 2023 року ,а відтак і актуальні орієнтири професійного розвитку. В практичній частині креативно продемонстрували можливості використання техніки «Входження в картину» для розвитку образного і творчого мислення на прикладі роботи над репродукцією. Цікавим для слухачів курсів був тренінг про те, як використовувати методи таймменеджменту та створювати модель тайменеджменту самостійної роботи саме на групі подовженого дня. Разом підсумували, що основна місія вихователя ГПД полягає у створенні умов для пізнавальної діяльності дитини, в розвитку й підтримці дитячої ініціативи, орієнтації на її потреби і запити. Дякуємо учасницям за активну участь та позитивні відгуки!

15:46 16.02.2023

Академія професійного зростання

       Поспілкуватися у колі однодумців, інформаційно збагатитись,порелаксувати вдалося педагогам-організаторам закладів освіти нашої громади, які зустрілися 08 лютого 2023 р. на першому занятті Академії професійного зростання. З вітальним словом звернулася до учасників спільноти Ірина Кизима, директорка КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Стрийської міської ради. Унікальна атмосфера спонукала до жвавого обговорення  аспектів виховної роботи,що хвилюють  у новій українській школі. Світлана Готиш,консультантка ЦПРПП,провела консультацію «Розвиток компетентностей педагогів-організаторів у контексті реалізації державної освітньої політики з урахуванням вимог професійного стандарту». За допомогою SWOT-аналізу створили картину сильних і слабких сторін у професійній діяльності педагога-організатора,обирали ресурси для професійного зростання,суголосні потребам,створили творчий портрет сучасного педагога-організатора,визначали,які  риси має  мати  педагог-організатор,якими професійними компетенціями повинен володіти, аби повести за собою Альфа- покоління ,як бути прикладом для наслідування, як організувати виховну справу  у творчому руслі, «витягнути» сильні сторони дитини на площину їх реалізації. Ці питання з’ясовували під час неформального спілкування. Конструктивні фахові поради педагогів-організаторів  з питань "Сучасні форми організації виховних справ" (Чучвага Наталія Романівна,Голобутівська гімназія ),"Виховання  національної самосвідомості учнів"(Калитка Тетяна Павлівна, НВК "Кавський ЗНЗ І-ІІІ ст-ДНЗ "), "Сприяння розвитку учнівського самоврядування.Учнівське братство «Лідер»(Данилів Галина Дмитрівна,Стрийський ліцей №7 ) сприяли  поповненню ресурсу, позитивного заряду творчої енергеї, який  так потрібен зараз у щоденній нелегкій педагогічній роботі . Щиро дякуємо всім учасникам та спікерам за роботу.  

15:07 08.02.2023

Засідання творчої групи вихователів-методистів ЗДО

30.01.2023 року у Центрі ПРПП відбулося організаційне засідання творчої групи вихователів-методистів ЗДО . Подагоги обговорили застосування інноваційних технологій в роботі з дошкільнятами та подальше впровадження сучасних інноваційних технологій в закладах дошкільної освіти Стрийської ТГ.

08:38 30.01.2023

Вхід для адміністратора