A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа
"Центр професійного розвитку педагогічних працівників"
Стрийської міської ради Стрийського району Львівської області

Новини

Засідання професійної спільноти музичних керівників ЗДО

Творчо, креативно та з колядою відбулося засідання професійної спільноти музичних керівників ЗДО у Центрі ПРПП з директором Центру Кизимою Іриною Іванівною та консультантом Костів Галиною Степанівною. Щиро дякую музичним керівникам ЗДО Стрийської ТГ за співпрацю, творчість та впровадження інновацій в освітню роботу ЗДО.

08:49 26.01.2023

"Засідання професійних спільнот вихователів та вихователів-методистів ЗДО"

25.01.2023 року в КУ «Центр ПРПП» відбулося засідання професійних спільнот вихователів та вихователів-методистів закладів дошкільної освіти на тему: «Творчі здобутки та професійна компетентність педагогів ЗДО», організоване консультантом Центру Костів Галиною Степанівною та начальником відділу дошкільної освіти Управління освіти Денечко Любомирою Іванівною. Цікаво, творчо, на високому професійному рівні вихователі ділилися своїми досягненнями з колегами, зокрема застосуванням інноваційних методик та технологій в роботі з дошкільнятами. На засіданні директорка Центру ПРПП Кизима Ірина Іванівна ознайомила педагогів ЗДО з роботою Центру та подальшою співпрацею. Щиро дякуємо всім за активну участь!!!

15:31 25.01.2023

Збиратися разом-це завжди приємно

    Вперше зустрілися в новому 2023 році учасниці професійної спільноти  вихователів  груп продовженого дня.  Як вихователю ГПД швидко та продуктивно адаптовуватися до постійних змін? Як спланувати професійне зростання? Які цікаві техніки використовувати у роботі? На ці  питання  49 учасниць  шукали відповіді спільно. Спікером  була Зоряна Кіндратишин, вихователька ГПД Стрийського ліцею «Гімназія імені Андрея Шептицького», українська письменниця, казкарка, громадська діячка,яка поділилася своїми педагогічними знахідками з розвитку мовлення молодших школярів. Жвавий інтерес учасників спільноти викликала і практична частина,під час якої  учасниці мали змогу апробовувати техніки  роботи в ГПД.  Ірина Кизима, директорка КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Стрийської міської ради, ознайомила педагогічних працівників з векторами співпраці Центру та вихователів ГПД у 2023 році. Світлана Готиш,консультантка Центру,окреслила напрями професійної взаємодії. Вихователі обмінювалися досвідом реалізації ідей роботи в умовах проблем зі світлом та ситуаціях, породжених війною. В спілкуванні з однодумцями народжуються нові ідеї!

23:16 19.01.2023

"Мандрівка стежиною казки"

Відповідно до плану роботи засідання професійної спільноти вихователів груп ранньго віку, вихователем Сливчук М.М. ЗДО №12 міста Стрия проведено інтегроване заняття з наймолодшими вихованцями. Методично правильно, цікаво, використовуючи багато завдань із сенсорного розвитку, інноваційні техніки із зображувальної діяльності, в ігровій формі проведено заняття.

14:53 28.11.2022

Особливості сучасного уроку в початкових класах

10 листопада 2022 року в актовій залі  нашого ЦПРПП зібралися  молоді вчителі початкових класів. Зустріч з консультантом С.Готиш була  цікавою та  позитивною. Дискутували на тему «Сучасний урок в Новій українській школі. Який він?» Зі слів учасниць заходу,  формат сучасного неформального спілкування допоміг більше розкрити актуальність  сучасних підходів до уроку в НУШ.

15:23 11.11.2022

Організовуємо освітній процес в закладах дошкільної освіти за методикою "ECERS - 3"

04.11.2022р. та 11.11.2022р. консультантом Галиною Костів проведено вебінари: "Забезпечення якості освітнього процесу в закладах дошкільної освіти за методикою "ECERS - 3" та "Організовуємо освітній процес за методикою "ECERS - 3" для директорів, вихователів-методистів та педагогів закладів дошкільної освіти.

15:02 11.11.2022

Як працювати з даними та величинами в початкових класах

07 та 09 листопада 2022 року для вчителів 1-2 та 3-4 класів було проведено педагогічний інтенсив «Формуємо математичну компетентність. Як працювати з даними та величинами в початкових класах». Вчителі отримали вичерпні відповіді на запитання:

17:00 09.11.2022

Вивчаємо мову

У Стрию триває навчання української мови для переселенців. Це вже другий набір ВПО на мовні курси, які організували у нашому місті. За словами директора Центру професійного розвитку педагогічних працівників Володимира Веселкова, де власне і проводять заняття, слухачами є люди зі східних регіонів, які спілкуються у побуті переважно російською. Переходити на державну мову допомагають консультанти Центру. За одне заняття вдається пройти від трьох до п’яти тем із домашнім завданням. Цього разу охочих опанувати солов’їну зголосилося трохи менше, ніж минулого разу. Організатори пояснюють це тим, що значна кількість тимчасово переміщених повернулася додому. Курси відбуваються щовівторка та щосереди. Початок об 11:00 год.

16:57 10.10.2022

Тренінг для вихователів ГПД

06 жовтня 2022 року на базі КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Стрийської міської ради було проведено тренінг для вихователів груп продовженого дня  «Активності для дітей в укритті». Взяли участь у цьому заході 29 учасників. Як відомо,діти під час надзвичайних ситуацій переживають стрес,невизначеність,страх. Саме вихователь ГПД повинен допомогти дитині емоційно та фізично справитися з перебуванням в укритті під час повітряної тривоги,організувавши низку активностей та оточивши школярів турботою. Дякуємо,шановні вихователі, за співпрацю та високу оцінку проведення тренінгу!

16:32 06.10.2022

Вхід для адміністратора