A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа
"Центр професійного розвитку педагогічних працівників"
Стрийської міської ради Стрийського району Львівської області

Новини

Засідання професійної спільноти молодих педагогів «Впевнений старт"

Щоб дати учням іскорку знань, вчителю обхідно увібрати в себе море світла В.Сухомлинський.Професія педагога – професія творча. Чим вищою є креативність вчителя, тим більше шансів для розвитку творчого потенціалу в учнів. До речі, вчитель сьогодні має можливість не лише ознайомитися з природою та специфікою процесу креативності, а й підняти цей рівень у себе, навчитися розвивати креативність у своїх учнів. Сьогодні консультантами Іриною Хвоєю, Любомирою Ортинською, Світланою Готиш у КУ «ЦПРПП» було проведено тренінг «Шлях до майстерності через досвід» для молодих педагогів Стрийської ТГ. З вітальними словами та побажаннями до вчителів звернулася Романа Василівна Ігнатова, головний спеціаліст управління освіти Стрийської міської ради. Метою цієї зустрічі було забезпечити молодих колег (за стажем роботи) необхідними навичками та підтримкою для успішного виконання їхніх професійних обов’язків і розвитку як педагогічних фахівців. Зустріч розпочали креативним привітанням, створенням інтерактивних беджів та знайомством. Звісно, що для ефективної співпраці (а вона такою і була) прописали правила роботи під час тренінгу. Учасники/-ці цієї зустрічі брали активну участь в обговоренні про особливості професійної спрямованості особистості педагога. Пригадали значення понять «компетенція» і «компетентність» та їхню взаємопов’язаність. Належну увагу приділили розмові про професійний стандарт учителя та його значення для педагога в освітньому процесі. Цікавими напрацюваннями з креативним підходом були створені молодими педагогами проєкти «Сучасний вчитель очима учня, учителя, батьків, громади та держави». Із захопленням педагоги взяли участь у грі «Хто я?». Вони були старанними, швидкими, запальними та отримали море позитивних емоцій. На завершення тренінгу учасники висловили своїм колега побажання на майбутнє та «відпустили» їх разом із метеликами для їхнього здійснення. Дякуємо всім учасникам за плідну працю, креативний підхід, життєву енергію, позитив і за те, що ВОНИ є.

22:43 21.03.2024

Гра – фундамент успішності дітей в умовах НУ

19 березня 2024 року в Голобутівському закладі дошкільної освіти Стрийської міської ради Стрийського району Львівської області відбулося засідання професійної спільноти вихователів старших дошкільних груп. Вихователь Гомонець Мар'яна Петрівна показала практичне заняття зі старшими дошкільнятами використовуючи різні види цікавих, розвиваючих, навчальних, інтелектуальних ігор. Заняття підсумкове, інтегроване, вдало поєднано всі освітні напрями програми на якому діти закріплювали, уточнювали, розширювали знання та вміння, навчалися та засвоювали знання через гру. Щиро дякуємо вихователю Голобутівського ЗДО Гомонець М.П., директору Рудник О.О. та всім працівникам закладу дошкільної освіти.

21:59 21.03.2024

Майстер-клас на тему: «Створення 3D ігор на мові програмування Python з використанням ігрового двигуна Ursina»

«Вчимося і навчаємо» - це принцип, який сприяє особистому і професійному розвитку кожного вчителя. Так, 20 березня на базі Стрийського ліцею №7 для вчителів інформатики Любомирою Ортинською, консультантом Центру професійного розвитку проведено майстер-клас на тему: «Створення 3D ігор на мові програмування Python з використанням ігрового двигуна Ursina». Педагоги ознайомились з основами 3D-графіки та базовими можливостями бібліотеки Ursina, закріпили отримані знання на практиці. Створили  прототип гри Minecraft - сцену з картою та можливістю редагування (додавання і видалення блоків).  Досвідом ділився вчитель інформатики Братківського ліцею, Гомза Руслан Володимирович.

21:53 20.03.2024

Тьюторські компетенції сучасного вчителя та гейміфікація як ресурси подолання освітніх втрат

Ми багато говоримо про те, як важливо виховувати нове покоління дітей, які змінять наше майбутнє! Але відкритим залишається питання — хто ж це може зробити і як? Благодійний Фонд Street Child Ukraine організував триденне навчання для освітян центрів професійного розвитку педагогічних працівників "Тьюторські компетенції сучасного вчителя та гейміфікація як ресурси подолання освітніх втрат" в місті Києві в рамках реалізації проєкту «Розширення освіти у надзвичайних ситуаціях у Чернігівській, Дніпропетровській, Київській, Харківській, Львівській, Полтавській та Вінницький областях». Метою заходу було ознайомлення з кращими освітніми практиками та підготовка тренерів, які зможуть ділитися з вчителями отриманими знаннями та підтримувати їх на шляху розвитку та впровадження сучасних практик.  Про важливість ролі дорослого у становленні особистості дитини та основи тьюторського підходу у навчанні розповідала Тетяна Швець, сертифікована тренерка International Academy of Tutoring. З кращими практиками освітньої гейміфікації ознайомила Liudmyla Lysohor , методистка відділу базової, профільної середньої освіт та профорієнтаційної роботи УІРО.  Велике дякую організаторам та всім учасникам за плідну працю, позитивну атмосферу та цінні знання!

21:43 20.03.2024

З досвіду роботи Лешко Іванни Іванівни

Надзвичайно цікаво 13 березня 2024 року проведено заняття для дітей першої молодшої групи вихователем закладу дошкільної освіти (ясла-садок) № 4 Стрийської міської ради Лешко Іванною Іванівною. Педагог обрала інноваційні, творчі, яскраві, цікаві методи та прийоми проведення заняття. Малята із щасливими і радісними оченятами в ігровій формі виконували завдання. Дякуємо Іванні Іванівні за те, що ділитеся досвідом роботи проведення занять з дітьми першої молодшої групи!

20:02 20.03.2024

Х Міжнародна конференція "Освітянські чарунки"

#Х_Міжнародна_конференція #Освітянські_чарунки 13-14 березня 2024 року консультант КУ "ЦПРПП" Ірина Хвоя, директори початкової школи №11 та 12 Сергій Запісов і Юрій Романюк, гімназії імені В. Стасюка Марія Валовін та заступник директора з навчально-виховної роботи Софія Савченко відвідали ювілейну Міжнародну конференцію "Освітянські чарунки" у Львові - Винниках.Це були 2 дні перезавантаження та поповнення власного "банку знань". Це були справжні "чарунки" від спікерів/ок (з України, Нідерландів, Філадельфії/США), яких було приємно слухати не те, що хвилинами, а годинами. Було цікаво послухати думки учнів під час дискусійної панелі  "Школярі: агенти змін чи пасивні спостерігачі? " А яке ж задоволення отримала і душа, і серце слухаючи молодіжний студентський колектив "Мізерікордія"  виконуючи українські пісні. Це було щось надзвичайне. Лілія Свистович та Вашій команді, безмежно вдячна за ці чарівні весняні дні. Природа оживає, набирається сил, щоб дати продовження життю.Отак і ця конференція надихає вчителів на творіння майбутнього в нашій Україні.

20:18 18.03.2024

Засідання професійної спільноти практичних психологів закладів дошкільної освіти

Цікаво, змістовно, інформаційно, інноваційно в КУ «Центр ПРПП» Стрийської міської ради 05 березня 2024 року пройшло засідання практичних психологів закладів дошкільної освіти та дошкільних підрозділів Стрийської ТГ  організоване консультантом центру Костів Г.С. На засіданні практичний психолог Стрийської гімназії імені Героя України Тараса Бобанича, Миньо Л.М. провела семінар з елементами тренінгу на тему «Забезпечення психологічного мікроклімату в групах ЗДО для дітей з ООП». Миньо Л.М. акцентувала увагу присутніх на важливості створення умов, які забезпечують дитині психологічний комфорт. Педагоги мали можливість практично повправлятися з вправами та арт-терапевтичною технікою, які використають в роботі з дошкільниками. Консультант центру Костів Г.С. підкреслила значущість партнерської взаємодії учасників освітнього процесу. Щиро дякуємо практичному психологу Миньо Л.М. за цікаву презентацію досвіду роботи!

18:41 12.03.2024

ДЛЯ ЧОГО ВЧИТЕЛЮ ПЕРСОНАЛЬНИЙ САЙТ?

Сьогодні створення персонального сайту вчителя - це вимога сучасного інформаційного світу. Для вчителя наразі існує безліч вебресурсів, на яких можна скористатися готовими методиками і матеріалами навчання. Утім, створення особистого сайту для педагога може стати поштовхом для подальшого вдосконалення своїх навичок роботи на ПК, використання сучасних засобів ІКТ і можливостей мережі Інтернет. Сайт стає робочим інструментом учителя та надає можливість для організації взаємодії педагогів, вчителів, батьків: при дистанційному і змішаному навчанні учнів, при організації проєктної діяльності, допомагає налагодити спілкування, зв'язок зі своїми учнями і колегами, а також під час підготовки до ЗНО/НМТ. Своїм досвідом створення та функціонування сайту  Готуйся серйоЗНО до географії поділилася Мозіль Олена Володимирівна, учитель - методист географії Верхньосиньовидненського ЗЗСО І-ІІІ ст. ім. П. Яцика Сколівської міської ради Львівської області; дипломант Всеукраїнського конкурсу “Учитель року 2019”; член журі І туру Всеукраїнського конкурсу “Учитель року — 2024” у номінації “Географія” під час зустрічі із географами Стрийської ТГ, яку організувала консультант ЦПРПП Ірина Хвоя. П. Олена поділилася з нами своїми напрацюваннями, які розмістила на своєму сайті:  зібраний по темах теоретичний матеріал, відео, анімації, завдання розроблені на різних платформах Learning Apps, Miksike, Purposegame, Wizer.me та ін.Також було обговорено питання ЗНО/НМТ з географії: покроковий шлях до успіху. Ну і звісно,  було  належну увагу виділено не менш важливій темі сьогодення – це україноцентричний підхід при викладанні курсу географії.

22:08 11.03.2024

Тарас Григорович Шевченко

Тарас Шевченко - це велика душа українського народу, митець і борець за національну незалежність та справедливість. Він завжди висловлював любов до України через свої вірші та твори. Творчість Шевченка вважається святинею для українців . І  на оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люде на землі! (відео)

23:08 08.03.2024

Навчаючи інших ми вчимося самі!

У сучасному освітньому середовищі, де вчителі повинні бути гнучкими, креативними та здатними до адаптації, ефективне планування та викладання уроків стає ключовим завданням. Одним з  інноваційних інструментів, який допомагає вчителям структурувати свої уроки, розробляти креативні підходи до навчання та вдосконалювати свою педагогічну практику, є Canva. Так, 27-28.02 та 05.03 на базі Стрийського ліцею№7 для вчителів-предметників Стрийської ТГ  Центром професійного розвитку проведено майстер-класи на тему: «Canva - один із ресурсів створення трендових матеріалів у діяльності вчителя». У поєднанні з штучним інтелектом Canva відкрила для педагогів нові можливості у створенні навчальних матеріалів. Штучний інтелект допомагав аналізувати та вибирати оптимальні дизайнерські рішення, підказував кращі кольори, композиції та графічні елементи для певного контенту. Використання Canva з штучним інтелектом дозволило вчителям швидко та креативно створювати трендовий та інноваційний контент, який буде привертати увагу учнів та покращить результативність навчання. Крім того, Canva сприяє спільній роботі та комунікації у команді. Всі учасники можуть легко переглядати та редагувати цей ресурс в реальному часі, додаючи коментарі, відповіді та доповнення. Це забезпечує ефективну співпрацю та обмін ідеями, що сприяє досягненню спільних цілей!

21:11 05.03.2024

Вхід для адміністратора